52-års "jubilæum"
     


Onsdag den 29.august 2012 træf på Kroghøj gl. skole .Det er vist efterhånden indiskutabelt , hvor vore sammenkomster skal finde sted. De skal være hos Niels og Malthe på deres gamle skole. Det er også et ganske vidunderligt sted , både ude og inde. Og Hanne, Elmer,Niels og Malthe havde gjort et stort arbejde for at kunne byde os på et fuldendt arrangement. Virkelig flot var det ! Tusind tak til de fire ! Vi var inviteret til kl.10. Da var der varm kaffe og dejligt brød til os rundt omkring i stuerne. Vi fik en hjertelig velkomst , også de ledsagende ægtefæller ,og alle oplevede en hyggelig atmosfære. I hvert fald gik snakken livligt. Jo, den store familie var samlet, og der var stor gensynsglæde.
I alt mødtes 23 fra de to klasser + 4 ledsagere. Det blev ikke kun ved formiddagskaffe. Kl.ca 13 bænkedes vi omkring bordene i den gamle gymnastiksal og blev præsenteret for en skøn 3-retters menu. Og medens munden klarede både maden og den fortsatte passiar , gik tiden, og der skulle ske et og andet. Nu fik alle de gamle undervisere lov til en ad gangen at berette om, hvordan tiden var forløbet for dem de sidste 52 år. Der blev fortalt og fortalt og klappet 23 gange. Fælles for mange af fortællingerne var, at det havde været en god oplevelse at være i Folkeskolen. Der blev også tid til en forsinket 50-års-jubilæumstale. Den klarede Kirsten Østergaard Madsen fortrinligt. Tak til Kirsten!
Niels gav sig tid til at læse en lille novelle op af Knud Sørensen. og dertil er Niels som bekendt eminent. Der blev også sunget en del fra Højskolesangbogen. Man nåede ogsa at aftale, at vi mødes igen om to år samme sted .
Det blev eftermiddagskaffetid . Serveringen lød på Niels` berømte lagkage. Da vejret var fint , gik vi en tur i den meget flotte og store have. Stående i udkanten af haven fik vi lejlighed til at få et kig ind over ”Paradisets Enge”. De, der ikke var med i år, bør komme om to år og få denne oplevelse!
Inden turen gik hjem, blev der serveret frikadeller og kartoffelsalat, og man fik snakket færdigt. Derefter blev der taget afsked.
Tak til Hanne og Elmer, Niels og Malthe, at I også næste gang vil se os hos jer. Vi håber, rigtig mange møder op !
Børge Søndergaard.

 

Tilbage til årgang 1960>